Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Καλοκαιρινή Συναυλία Χορωδίας Αγίας Τριάδος


Η Παιδική Χορωδία Αγίας Τριάδος Θεσσαλονίκης ξεκίνησε με πρώτο της Διευθυντή το νεαρό συνθέτη Θεόδωρο Παπακωνσταντίνου (1948-1969), που πρόλαβε να στήσει μόνο τα θεμέλιά της. Άφησε ωστόσο ένα ιδιαίτερα αξιόλογο μουσικό κείμενο, τη Θεία Λειτουργία Ιωάννου του Χρυσοστόμου, που η Χορωδία ψάλλει μέχρι σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Θεσσαλονίκης.
Συνεχιστής του έργου του ο μεγαλύτερος αδελφός του, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, με τον οποίο η Χορωδία εμφανίστηκε σε περισσότερες από 50 ελληνικές πόλεις, καθώς και σε Κωνσταντινούπολη, Ιταλία, πρώην Γιουγκοσλαβία, Ουγγαρία, Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία και Αυστρία. Τον Οκτώβριο του 2011 η Χορωδία εκπροσώπησε τη χώρα μας στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών “Corearte Barcelona 2011” που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη.

Έχει συνεργαστεί με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης καθώς και με ορχήστρες από όλη την Ελλάδα, ενώ νεαροί τραγουδιστές της ανέλαβαν παιδικούς ρόλους σε πολλές παραστάσεις όπερας. Το αξιόλογο επίπεδο του Συνόλου πιστοποιούν τα Α' βραβεία και τα χρυσά μετάλλια που έχει αποσπάσει κατά καιρούς σε πανελλήνιους αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς χορωδιών.

Σημαντική σελίδα στην ιστορία της Χορωδίας αποτελεί η συμμετοχή της στην παρουσίαση της Συμφωνίας Αρ. 3 (“Kaddish”) του Leonard Bernstein (Αθήνα, 1985) με την Ορχήστρα Νέων της Ευρώπης και τη Χορωδία Νέων της Βιέννης, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
στις 20.30
στον ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ, (Αγίας Τριάδας 22, Θεσσαλονίκη)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system