Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Οι δραστηριότητες που ετοιμάζονται από το Mount Athos Area για το 2017

Δεκαπέντε ημέρες μετά την τελετή λήξης του Mount Athos Area Kouzina 2016 και ενώ το πρόγραμμα του Mount Athos Area Kouzina 2017 ήδη προετοιμάζεται από αρμόδιους τοπικούς και άλλους φορείς, ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού τοποθετεί στο κύριο πλάνο της επόμενης διοργάνωσης τις πιο ξεχωριστές παράλληλες δραστηριότητες της προηγούμενης. Πρόκειται για εκδηλώσεις που εντυπωσίασαν τους συμμετέχοντας, αποσπώντας τα πλέον κολακευτικά σχόλια τόσο για την ποιότητα και την αυθεντικότητα του περιεχόμενου τους όσο και για το μεράκι των διοργανωτών τους.  



«Η παλαιοχωρινή πρωτομαγιά» που προετοιμάσθηκε από μέλη του Γυναικείου Ομίλου Παλαιοχωρίου, «το οθωμανικό γεύμα» που προσφέρθηκε από μέλη του Συλλόγου Στρατονίκης – Σταγείρων, «η παραγωγή γλυκών του κουταλιού» στο παραδοσιακό καφενείο «η Λανάρα», «ο ντόπιος τραχανάς» που προετοιμάσθηκε από τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Βαρβάρας, «η ιερισσιώτικη εκδρομή» που οργανώθηκε από το Σύλλογο Γυναικών Ιερισσού, «το θαλασσινό μάθημα μαγειρικής» που παραδόθηκε στo Pansion Katerina, το «ψαράδικο γεύμα» που προσφέρθηκε από ψαράδες της Αμμουλιανής, η «μικρασιάτικη πίτα» που φτιάχτηκε από μέλη φορέων της Ουρανούπολης αποτελούν μερικές μόνο από τις παράλληλες εκδηλώσεις της διοργάνωσης του 2016, οι οποίες θα υιοθετηθούν από το πρόγραμμα του 2017 ως κύριες δραστηριότητες.     

Η δόμηση του προγράμματος του επόμενου φεστιβάλ στηρίζεται ακριβώς στην ανάδειξη πατροπαράδοτων γαστρονομικών εθίμων, αλλά και του αυθεντικού τρόπου ζωής των κατοίκων της προαθωνικής χερσονήσου, οι οποίοι αναβιώνουν και συντηρούν τις συνήθειες, διαιωνίζοντάς τις με σεβασμό.  

H προώθηση του Mount Athos Area KOUZINA 2017 θα ξεκινήσει στο τέλος Αυγούστου από την κοιλάδα του Καλαμά στην Ήπειρο, όπου η chef Ντίνα Νικολάου και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων θα παρουσιάσουν στον τιμώμενο ελληνικό προορισμό του επόμενου έτους μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής, όπως αυτά θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Ένα μήνα αργότερα, το KOUZINA θα λάβει μέρος στο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρνακα της Κύπρου, παρουσιάζοντας στη Μεγαλόνησο ολόκληρη τη φιλοσοφία της διοργάνωσης αλλά και τοπικές συνταγές – προϊόντα – τεχνικές.

Το προωθητικό ταξίδι του KOUZINA 2017 θα συνεχισθεί καθ' όλη τη διάρκεια του Φθινοπώρου 2016 – Χειμώνα 2017, ενώ ολόκληρο το πρόγραμμα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.mountathosarea.org στις 31 Αυγούστου 2016.

Πηγή: voria.gr

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system