Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ο Δανιηλίδης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για την υπόθεση με το έργο του ΕΣΠΑ

Ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο δήμαρχος Νεαπόλεως - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης μετά την απολογία του για την υπόθεση με το αναληθές τοπογραφικό σε έργο που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ. Ανάλογη ποινική μεταχείριση είχαν και οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι  που απολογήθηκαν στην ειδική ανακρίτρια Βασιλική Ζώτου.


Απαγόρευση εξόδου επιβλήθηκε στους κατηγορούμενους  αντιδήμαρχο και τοπογράφο μηχανικό, ενώ η συγκατηγορούμενη προϊσταμένη του τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου αφέθηκε ελεύθερη χωρίς κανέναν όρο. Εις βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία και ψευδή βεβαίωση, κατά περίπτωση, σε βαθμό κακουργήματος, με παραγγελία του εισαγγελέα διαφθοράς Αχιλλέα Ζήση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ο δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε για το αναληθές του τοπογραφικού, ο αντιδήμαρχος ότι βασίστηκε στον τοπογράφο μηχανικό και ο τελευταίος  ανέφερε ότι στηρίχθηκε στο παλιό τοπογραφικό όπου δεν φαίνονται αυθαίρετες κατασκευές. Επίσης ισχυρίστηκε ότι είδε το αυθαίρετο κτίσμα αλλά θεώρησε ότι θα κατεδαφιστεί  ενώ δεν ήθελε να δημιουργήσει αξιώσεις για τον καταπατητή. Η προϊσταμένη είπε ότι έβαλε μόνο μια υπογραφή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο:
- Οι παραπάνω υπέγραψαν τα απαιτούμενα έγγραφα για έργο σχολικής στέγης, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση ύψους 3 εκατ. ευρώ από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΕΣΠΑ).
- Ο τότε δήμος Συκεών υπέβαλλε το φάκελο στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,για την κατασκευή δύο νηπιαγωγείων, σε οικόπεδο με έκταση ενός στρέμματος.
- Στο σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα φαινόταν ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο ήταν "καθαρό" ενώ στην πραγματικότητα περιείχε αυθαίρετες κατασκευές και αγωγό φυσικού αερίου. Ο δήμαρχος και οι συναρμόδιοι παράγοντες που υπέγραψαν φέρονται ότι απέκρυψαν την αλήθεια.
Ας σημειωθεί ότι η ανέγερση του σχολικού συγκροτήματος έχει γίνει και απομένουν λίγες εργασίες για την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου προς χρήση.

Πηγή: voria.gr

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system