Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Επανάληψη του δημοψηφίσματος ζητούν σχεδόν 3 εκατ. Βρετανοί

Πάνω από 2.780.000 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί για τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος στη Βρετανία, προκειμένου να αποφευχθεί η έξοδος της χώρας από την Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ημερών, τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση έχουν υπογράψει 2.789.167 άτομα, διεκδικώντας τη επανάληψη του δημοψηφίσματος.

Σημειώνεται ότι για να εισαχθεί το ζήτημα σε συζήτηση στη Βουλή, απαιτούνται μόλις 100.000 υπογραφές, ενώ παράλληλα, η κυβέρνηση υποχρεούται να απαντήσει σ’ όλα τα αιτήματα, τα οποία έχουν συγκεντρώσει πάνω από 10.000 υπογραφές.

Η προθεσμία για τη συγκέντρωση των υπογραφών ολοκληρώνεται την Τρίτη, με τους ιθύνοντες της πρωτοβουλίας να εκτιμούν ότι έως τότε, είναι πιθανόν να έχει συγκεντρωθεί ο αριθμός των 5.000.000 υπογραφών.

Το όλο εγχείρημα προήλθε έπειτα από την κίνηση 100.000 κατοίκων του Λονδίνου να ζητήσουν από τον δήμαρχο της πόλης να κηρύξει την ανεξαρτησία της βρετανικής πρωτεύουσας και να αξιώσει την ένταξή της στην Ε.Ε.

Στην αίτηση, καλείται η κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα νόμο, σύμφωνα με τον οποίο, εάν το αποτέλεσμα της εξόδου ή της παραμονής είναι μικρότερο του 60% και η συμμετοχή δεν υπερβαίνει το 75%, τότε να κρίνεται αναγκαία η επανάληψη του δημοψηφίσματος.

Η πλειονότητα των υπογραφών, όπως ήταν αναμενόμενο, προέρχεται από τα μεγάλα αστικά κέντρα και το Λονδίνο.

Πηγή: naftemporiki.gr

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system