Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Deconstructing Jeans


Το τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας*, παρουσιάζει τα jeans ΑΛΛΙΩΣ στην έκθεση με τίτλο: Deconstructing Jeans.
Μέσα από τη θεωρία της Αποδόμησης, οι φοιτητές προσεγγίζουν το Ένδυμα με καμβά το denim παντελόνι. Πειραματίζονται στην ανάπλαση ενός νέου ύφους μελετώντας το στυλ διάσημων Σχεδιαστών Μόδας. Τελικά επιδιώκουν μία νέα αισθητική προσέγγιση.

Τι κοινό έχει ο Balenciaga με τη Rei Kawakubo & o Dior με τον Martin Margiela? Μπορεί να αναγνωρίσει κανείς το στυλ τους μέσα από ένα αποδομημένο τζην?

Το σώμα αμφισβητείται, όπως και τα δεδομένα όρια του ενδύματος. Η σχέση σώματος–ενδύματος χτίζεται από την αρχή με αφετηρία το τζήν παντελόνι. Η τέλεια εικόνα της πρότυπης ομορφιάς ανατρέπεται μέσα από ακαθόριστα σχήματα και τον κατακερματισμό του συνόλου.

Η έκθεση περιλαμβάνει 30 jeans ξαναφτιαγμένα αλλιώς, δημιουργώντας ένα καινούριο αισθητικό αλλά και λειτουργικό αποτέλεσμα καθώς και μια σειρά σχεδίων (sketchbooks) στα οποία περιγράφεται η διαδικασία της έμπνευσης και της δημιουργίας. 

Φορέας διεξαγωγής/οργάνωσης: Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ
Εγκαίνια έκθεσης: 23/ 6/2016. 
Διάρκεια έκθεσης: έως 10/9/2016

Επιμέλεια:

Βενετία Κουτσού, Ενδυματολόγος – Σχεδιάστρια Μόδας, Καθηγήτρια Εφαρμογών.
Ελευθερία Στόικου, Visual artist, Εργαστηριακός Συνεργάτης του Τμήματος, Καθηγήτρια αισθητικής αγωγής στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη

*Το τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ένδυσης (Clothing Design & Technology) ιδρύθηκε το 1999 & είναι το μοναδικό στην Ελλάδα σ’ αυτό το γνωστικό αντικείμενο. Ανήκει στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και βρίσκεται στο Κιλκίς.

Χορηγοί επικοινωνίας: TV100, FM100, ΕΡΤ3, enallaxnews, lavart, artnoisejazzradio

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system