Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Επίσημο αίτημα εξόδου από τη Μ. Βρετανία αναμένει η Ε.Ε.

Να καταθέσει επίσημο αίτημα εξόδου από την Ε.Ε. έως την Τρίτη καλεί τη Βρετανία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild.


Ο κ. Σουλτς επισημαίνει ότι η Ε.Ε. επιθυμεί την τάχιστη διεκπεραίωση του ζητήματος, εκτιμώντας ότι η Σύνοδος Κορυφής της Τρίτης είναι η κατάλληλη στιγμή για την υποβολή του βρετανικού αιτήματος.



Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ ασκεί έντονη κριτική στη βρετανική κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτες τακτικές καθυστέρησης».



Ο ίδιος μάλιστα, τάσσεται υπέρ μίας ταχείας εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε., εντός της προβλεπόμενης διετούς προθεσμίας.



Στον ίδιο τόνο κινείται και η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Ούρζουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία μιλώντας στη Bild, ξεκαθαρίζει «ότι κανένας δεν έχει την ευκαιρία να παίξει με τον χρόνο». «Οι επενδυτές θα είναι επιφυλακτικοί μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση» προσθέτει.



Πιέσεις και από το Ευρωκοινοβούλιο



Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της FAZ, οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται να ζητήσουν από τον Βρετανό πρωθυπουργό, να δηλώσει στη Σύνοδο Κορυφής της Τρίτης, την επίσημη επιθυμία εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε.



«Αυτό είναι αναγκαίο ώστε να αποφευχθεί η επιβλαβής αβεβαιότητα και να προστατευθεί η εύρυθμη λειτουργία της Ε.Ε.» αναφέρει το ψήφισμα που θα καταθέσουν οι Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων, στην ειδική συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Πηγή: naftemporiki.gr

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system